Masaj Anticelulitic

Celulita este un termen care defineste inflamația stratului celular subcutanat, si este adesea eronat folosit pentru definirea  degenerescenței țesutului gras care duce la acel aspect neplacut al celulelor adipoase neuniform distribuite sub piele. Pentru simplificare vom folosi si noi termenul popular de celulita. 

  Masajul anticelulitic  se efectuează cu ajutorul unor manevre și prize specifice care  tonifică zona afectată, asigura troficitatea celulară și distribuie uniform lichidul interstițial (dintre celule), oferind astfel un aspect neted pielii.      De asemeni se stimulează drenarea limfatică si circulația sanguină, fapt ce ajuta la eliminarea compușilor toxici.

Acest tip de masaj reprezintă soluția ideală pentru a scăpa de așa-numita „coajă de portocală”, foarte deranjantă pentru persoanele de sex feminin. Prin aplicarea manevrelor de masaj anticelulitic se acționează în mod direct asupra straturilor superficiale, stimulandu-se elasticitatea pielii și a țesuturilor subcutanate.

Masajul se face de obicei pe șolduri, picioare, fese, abdomen. Se folosesc creme reductoare sau uleiuri specifice, pentru a spori efectul tonifiant.

Trebuie să țineți însă cont de faptul că masajul anticelulitic nu este un masaj de relaxare – se acționează insistent, uneori chiar dureros, asupra zonelor afectate de celulită.

 Beneficiile Masajului Anticelulitic:

  • Îmbunătățește starea pielii, netezind-o și îndreptând-o. Îndepartează stratul de celule moarte de la suprafața pielii
  • Micșorarea circumferinței corporale și accelerarea dispariției grăsimilor suplimentare.
    Acest efect se măsoara în centimetri
  • Diminuarea  vergeturilor.
  • Dezintoxicare intensivă a organismului. Ajută schimburile nutritive între țesuturi, cu eliminare de deșeuri metabolice.
  • Imbunătățește circulația sanguină și limfatică.
  • Ajută la obținerea unei siluete zvelte, uniforme.

Contraindicații: inflamații acute dermatologice, varice pronunțate (se va ocoli zona cu probleme). In perioada menstruației ședințele de masaj anticelulitic se pot face la o intensitate medie.

masaj anticelulitic