Masaj de Relaxare

masaj de relaxare (somatic)Masajul de relaxare este un masaj general, al întregului corp. Terapia prin masaj este o formă de terapie fără medicamente.
 Masajul de relaxare stimulează circulaţia sângelui, relaxează musculatura, menţine un corp sănatos, previne şi elimină oboseala şi stresul, atenuează durerile şi crampele musculare, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi a limfei, ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Alte beneficii ale masajului de relaxare sunt: mărirea mobilităţii şi flexibilităţii încheieturilor, tonus al pielii bun, vindecarea rapidă a leziunilor la nivelul ţesutului moale. Prin masaj se stimulează producerea de endorfine, substanţă chimică din creier ce produce sentimentul de fericire, creşte acuitatea mentală, reduce anxietatea și depresia, de asemenea reduce nivelul hormonilor de stres ca adrenalina, cortisolul sau norepinefrina.

Masajul are un efect psihologic clar. Întrucât masajul de relaxare trezește simțul tactil, simțul primar al corpului, el aduce oamenii aici și acum, și îi îndepartează de tensiunea generată de preocuparea constantă a minții cu probleme. De asemenea, detensionarea musculară poate conduce la eliberarea de emoții reprimate. Durerile de cap, insomnia, tulburările digestive, constipația, artrita, astmul, sinuzita, precum și dureri minore sunt câteva din problemele care se ameliorează în urma terapiei prin masaj de relaxare.

Masajul de relaxare se efectuează, de regulă, cu uleiuri sau creme parfumate, care stimulează starea de bine şi relaxarea.

Masajul de relaxare este indicat a se face cel puţin o data pe saptămână deoarece se armonizează funcţionarea sistemului nervos prin relaxarea şi calmarea întregului organism.

Câteva momente dintr-un masaj de relaxare pe care noi îl efectuăm: