Reiki

reikiReiki este una dintre cele mai importante metode clasice de terapie energetică, descoperită de către Mikao Usui, un preot și călugăr romano-catolic. Acesta preda teologia la un seminar teologic. Odată, pe când relata studenților vindecările efectuate de Iisus și apostoli, a fost întrebat dacă poate da detalii despre efectuarea vindecărilor și dacă poate face demonstrații didactice. Mikao Usui a mărturisit că nu poate.

Reacția studenților a fost întemeiată. I-au spus că, în acest caz, creștinismul pe care el îl expusese teoretic era doar o imagine frumoasă, care nu corespundea realității, aceasta determinându-i să își piardă încrederea în creștinism și să se convertească la șintoism (religia tradițională japoneză). Tulburat de acest fapt, Mikao Usui a părăsit catedra didactică și a început să studieze problema vindecărilor. S-a consultat cu ierarhii bisericii și cu membrii clerului. Nimeni însă nu cunoștea nimic mai mult decât puținul menționat în Noul Testament, conform căruia, prin credință puternică și prin voia lui Dumnezeu pot apărea vindecări. O informație foarte ambiguă și săracă.

După ani de căutari, dezamăgit, Mikao Usui a ajuns la concluzia tristă că tradiția creștină oficială nu știe astăzi nimic despre efectuarea vindecării. El și-a dat seama că taina vindecării o deține doar Divinitatea și doar Ea i-o poate dezlega. De aceea, Mikao Usui s-a retras pe Muntele Kurama și, timp de trei săptămâni a postit (nu a mâncat nimic și nu a băut nici apă), rugându-se neîntrerupt lui Dumnezeu să-i reveleze metoda de vindecare. Apoi, grația divină a coborât asupra sa și, în transă mistică, Divinitatea i-a revelat metoda de vindecare și i-a acordat harul vindecării. I-a explicat detaliat procedurile vindecării, simboluri și formule sacre. Din acel moment, Mikao Usui a fost capabil să efectueze vindecări. Unele aproape miraculoase. El a denumit metoda ”Reiki”, adică ”Energie Spirituală sau Universală” (Rei = spirit, universal; ki = energie).

reiki usuiGradele Reiki – Caracteristici

Reiki este predat pe 7 grade (o variantă restrânsă conține doar 4 grade), ultimul fiind gradul de Maestru, care poate preda sistemul complet. Oricine poate fi inițiat în Reiki, indiferent de pregătirea anterioară, sex sau religie. La gradul I se învață vindecarea plasând mâinile pe corp sau la o mică distanță de corp. Se învață diagnoza bolior, mișcând mâinile în jurul pacientului, percepându-i aura energetică. La gradul doi, eficiența crește de patru ori. Se vindecă boli mai grele, cronice, se pot face vindecări de la distanță și se pot trata simultan mai mulți pacienți. La gradele avansate, capacitățile terapeutice cresc progresiv. Gradul de maestru oferă accesul la toate virtuțile Reiki-ului. Fiecare grad necesită o inițiere separată (la care se adaugă circa 8 ore de curs teoretic și practic). Toți cursanții dobândesc o vibrație specifică a palmelor (care nu este prezentă la omul neinițiat), vibrație evidențiată și de aparatura modernă de testare a câmpurilor electromagnetice. De asemenea, câmpul energetic (aura) crește, este purificat, iar unii centri energetici (chakrele) își ameliorează automat caracteristicile.

Diferența față de alte terapii energetice

Astăzi, Reiki este una dintre cele mai respectate și apreciate metode de terapie energetică, fiind de departe cea mai sigură, mai inofensivă, neavând nici un fel de efect secundar negativ, nici o contraindicație, care pot însă apărea la metode ca Bioenergie sau Qi Gong, dacă terapeutul nu conduce bine procesele. Astfel de neplăceri nu apar niciodată la Reiki, care nu folosește energia personală a individului (așa zisa ”bioenergie”), nici nu captează energie comună din mediu, ci în Reiki se accesează energia universală spirituală, prin definiție pozitivă, lipsită de efecte secundare negative. Să nu uităm că Reiki are o origine sacră, fiind revelat unui preot.

Trebuie menționat însă că omul nu este capabil să folosească în mod obișnuit energia Reiki. Pentru a o putea folosi, este nevoie ca maestrul Reiki să îi modifice fundamental anumite caracteristici ale aurei energetice, oferind astfel accesul la energia specifică Reiki. Acest proces de punere în rezonanță se numește ”acordaj Reiki”, o inițiere fără de care Reiki nu funcționează.

Nimeni nu poate folosi Reiki doar citind o carte despre Reiki, ci este nevoie să primească o inițiere specifică. Dar orice doritor o poate primi, la un curs de Reiki. O dată primită inițierea, Reiki nu necesită antrenament ulterior, capacitatea terapeutică rămânând constantă.

Efectele Reiki-ului

Reiki este extrem de util în viața de toate zilele, ameliorând toate aspectele ființei umane, prevenind și tratând bolile, refăcând funcțiile și structura organelor, încetinind îmbătrânirea. Poate trata aproape orice fel de boală, inclusiv cele foarte vechi, cronice sau considerate incurabile. Ședințele Reiki sunt comode, plăcute, relaxante. Reiki este o metodă alternativă, care nu exclude însă medicina clasică, ci o completează.

Reiki în România și în Timișoara

În Timișoara funcționează cel dintâi centru de Reiki din România, ”Usui Reiki International” (înființat chiar de către autorul acestui articol), primul în care s-a predat integral Reiki de 7 grade, Reiki modern, Karuna Reiki, Seichim, etc. Este singurul centru din Europa care predă Kurama Kokyo Reiki. Aici se poate invăța Reiki clasic, autentic, de la maeștri autorizați oficial.

Articol preluat din revista ”Focus Vest”, autor: Marinel Peia

În septembrie 2014 se vor organiza cursuri de Reiki autentic la Constanţa de către Maestrul Marinel Peia!

De asemenea se vor preda şi alte cursuri.

Pentru mai multe detalii vă rugăm sunaţi la 0741.500.259